Kendix

De gehele Kendix collectie is te zien in onze showroom op kapstaal en op lange baan.

Kendix, producent van exclusieve gordijnstoffen, vindt haar oorsprong in de traditie van Linnenweverij van Dijk. Opgericht in 1848 legde het bedrijf zich toe op de productie van hoogwaardig damasten tafellinnen. Meer dan een eeuw later, in 1958, startte van Dijk met Kendix. Het doel was een eigentijdse gordijncollectie op de markt te brengen waarvan de ontwikkeling, productie en distributie in eigen hand zou worden gehouden. Anno nu is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal befaamd producent van exclusieve stoffen met een bijzondere schoonheid en een superieure kwaliteit. In de ruim 50 jaar van haar bestaan heeft Kendix wereldwijd een grote naam opgebouwd. Dit heeft geresulteerd in een uitgebreid netwerk van vaste afnemers, verkoopvestigingen en agentschappen in vele landen.

Hoogwaardige materialen

Creativiteit en esthetiek vormen de basis van de bedrijfsfilosofie.
Het ontwerpteam zorgt elk jaar voor een nieuwe collectie geweven, bedrukte en transparante stoffen. Het handschrift van Kendix laat zich gemakkelijk herkennen aan de oorspronkelijkheid van de dessins, harmonie van de patronen, fraaie tinten en bijzondere structuren. Als basis voor de stoffen worden allerlei soorten hoogwaardige materialen gebruikt zoals katoen, linnen, wol en polyester. Door hun uitzonderlijke kwaliteit vinden Kendix stoffen hun toepassing zowel in de privé- als in de projectsfeer.

Eigentijdse ontwerpen

De ontwerpen van Kendix kenmerken zich door een uitgesproken karakter dat zich het best laat omschrijven als eigentijds. De stoffen hebben een modern design, vaak geïnspireerd door architectonische elementen. Met behulp van de modernste technieken worden ideeën vertaald in vernieuwende beelden en structuren, waarbij experimenten met kleur, vorm of materialen niet worden geschuwd. Om tot ideeën te komen zorgen de ontwerpers dat zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Zij richten zich daarbij niet alleen op interieurstijlen, maar op het complete tijdsbeeld en de wijze waarop de maatschappij zich ontwikkelt. Associaties en emoties maar ook ervaring en kennis spelen een belangrijke rol in het ontwerpproces. Indrukken worden als inspiratie gebruikt en vertaald naar actuele stoffen die naadloos aansluiten op de huidige tendensen.

Kijk voor alle items op www.kendix.nl .